Pişirim Aralığı: Cone 5 için (1184°C-1222°C), Cone 10 için (1257°C-1300 °C)
• Bisküvi Pişirim: Çamur tamamen kuruduğunda, (1030°C-1050°C) bisküvi pişirim derecesinde pişirebilirsiniz.
• Sırlı Pişirim: Cone 5 (1184°C)’de fırınlayabilirsiniz. Cone 10 (1257°C-1300 °C) kadar yüksek sıcaklıklara dayanabilir ancak yüksek ve büyük formlarda çökme riski vardır.
Önerilen sırlar;
Mat sırlar, ısısal şoka karşı daha dayanıklı olup, yüzeyde çatlama riskini azalttığı için flameware’de tercih edilmektedir.
Flameware çamur için kullanabileceğiniz sırları blog yazımızın sonunda fotoğraflı bir şekilde görebilirsiniz.
Uyarılar:
1. Küçük miktarda bir deneme yapın.
Ürünü kullanmadan önce küçük bir miktar deneme yaparak, ürünün uygunluğunu kontrol edin.
2. Ateşe vermeden önce çatlak olmadığından emin olun.
Her kullanım öncesinde, yüzeyde herhangi bir çatlak veya hasar olup olmadığını kontrol edin.
3. İlk kullanımda dikkatli olun.
İlk kullanımınızda, yalnızca su kaynatıp ürünü gözlemleyin.
4. Kullandıktan sonra sabun ve su ile temizleyin.
Kapta periyodik olarak su kaynatmanızı öneririz.
5. Sadece buzdolabı kullanımı için tavsiye edilir.
Flameware Instagram paylaşımımız: Link
Ürün Teknik Özellilkleri
Derece |
1180-1285°C (Cone 5 -10)
|
Pişme Rengi |
Krem rengi (Pembe alt tonlu)
|
Doku |
İnce Şamotlu |
Pişme Küçülmesi |
Cone 5: 5% (2±%) - Cone 10: 8% (2±%) |
Su Emme Yüzdesi |
Cone 5: 13% (1±%) Cone10: 2% (1±%) |
Genleşme Katsayısı (COE x 10-6) |
Cone 5: .825 Cone 10: 875 |